Potrebujeme
na cesto
- 4 bielka
- 2 vajcia
- 150 g cukru
- 150 g roztopeného masla
- 150 g polohrubej múky
- 300 g mletých vlašských orechov
- 1 ČL sódy bikarbóny
- štipka soli
na polevu
- 4 žĺtka
- 80 g mletého cukru
Postup
- Vymiešame cukor s maslom a dvomi žĺtkami, až kým sa cukor nerozpustí.
- Pridáme múku.
- Zo 6 bielkov a soli vyšľaháme tuhý sneh. Pridáme ho k produktu krokov 1 a 2.
- Pridáme orechy a sódu a zamiešame.
- Cesto vylejeme na papierom vystlatý plech, radšej menší a vyšší (ako máme radi – či viac alebo menej polevy).
- Pečieme pri teplote 180 °C asi 30 minút.
- Poleva – vymiešame žĺtky s práškovým cukrom. Rozotrieme na horúci koláč a ešte to strčíme „zasušiť“ do rúry (na 50 °C asi hodinu).