Dubákové penne s maslovou omáčkou a chilli

Potrebujeme

  • 300 g dubákov
  • 60 g masla
  • 500 g penne
  • cherry paradajky 
  • 1 šalotka
  • parmezán 
  • 2 strúčiky cesnaku
  • oregano
  • soľ
  • chilli

Postup

  1. Šalotku ošúpeme a nakrájame na tenké prúžky. Cesnak a dubáky nasekáme na plátky, paradajky rozrežeme na polovicu.
  2. Na masle následne osmažíme šalotku, cesnak, potom pridáme huby a občas miešame, kým nezačnú hnednúť. (Už opražené huby stačí priviesť do varu.)
  3. Pridáme paradajky, oregano, 1/2 lyžičky soli, chilli a miešame, kým všetko nezmäkne.
  4. Pomedzi to všetko uvaríme cestoviny.
  5. Do omáčky pridáme 2 PL lyžice vody z cestovín, zvyšné maslo, nastrúhaný parmezán a všetko dobre premiešame.
  6. Na tanieri možeme dozdobiť bazalkou alebo požítkou.