Potrebujeme
- 300 g dubákov
- 60 g masla
- 500 g penne
- cherry paradajky
- 1 šalotka
- parmezán
- 2 strúčiky cesnaku
- oregano
- soľ
- chilli
Postup
- Šalotku ošúpeme a nakrájame na tenké prúžky. Cesnak a dubáky nasekáme na plátky, paradajky rozrežeme na polovicu.
- Na masle následne osmažíme šalotku, cesnak, potom pridáme huby a občas miešame, kým nezačnú hnednúť. (Už opražené huby stačí priviesť do varu.)
- Pridáme paradajky, oregano, 1/2 lyžičky soli, chilli a miešame, kým všetko nezmäkne.
- Pomedzi to všetko uvaríme cestoviny.
- Do omáčky pridáme 2 PL lyžice vody z cestovín, zvyšné maslo, nastrúhaný parmezán a všetko dobre premiešame.
- Na tanieri možeme dozdobiť bazalkou alebo požítkou.