Potrebujeme
- 2 kačacie prsia bez kože
- 1 rozpučný strúčik cesnaku
- 3 PL ustricovej omáčky
- 1 PL sójovej omáčky
- 1 ČL 5-spices korenia
- 1 PL rybacej omáčky
- čierne korenie
- 1 ČL kukuričného škrobu zmiešaná s 3 PL vody
- 2 PL sezamový olej
- „čínska“ mrazená zelenina
- jarná cibuľka
- 1 limetka na pokvapkanie
- čili omáčka
Postup
- Zeleninu vyberieme z mrazničky.
- Kačacie prsia nakrájame na väčšie kúsky.
- Do misky dáme cesnak, ustricovú, sójovú, rybaciu omáčku, skrob, štipku čierneho korenia, korenie 5-spices a mäso. Dobre zamiešame a necháme oddychovať aspoň hodinku.
- Dáme zovrieť vodu na rezance.
- Na panvicu dáme olej, keď je rozpálený, pridáme mäso, opekáme asi 3 minúty.
- Pridáme zeleninu a za občasného miešania opekáme 10 minút.
- Keď je zelenina skoro hotová, pridáme rezance.
- Podávame posypané jarnou cibuľkou a pokvapkané limetkou. Podľa chuti pridáme čili omáčku.