Kačacie prsia po čínsky

Potrebujeme

  • 2 kačacie prsia bez kože
  • 1 rozpučný strúčik cesnaku
  • 3 PL ustricovej omáčky
  • 1 PL sójovej omáčky
  • 1 ČL 5-spices korenia
  • 1 PL rybacej omáčky
  • čierne korenie
  • 1 ČL kukuričného škrobu zmiešaná s 3 PL vody
  • 2 PL sezamový olej
  • „čínska“ mrazená zelenina
  • jarná cibuľka
  • 1 limetka na pokvapkanie
  • čili omáčka

Postup

  1. Zeleninu vyberieme z mrazničky.
  2. Kačacie prsia nakrájame na väčšie kúsky.
  3. Do misky dáme cesnak, ustricovú, sójovú, rybaciu omáčku, skrob, štipku čierneho korenia, korenie 5-spices a mäso. Dobre zamiešame a necháme oddychovať aspoň hodinku.
  4. Dáme zovrieť vodu na rezance.
  5. Na panvicu dáme olej, keď je rozpálený, pridáme mäso, opekáme asi 3 minúty.
  6. Pridáme zeleninu a za občasného miešania opekáme 10 minút.
  7. Keď je zelenina skoro hotová, pridáme rezance.
  8. Podávame posypané jarnou cibuľkou a pokvapkané limetkou. Podľa chuti pridáme čili omáčku.