Hríbová polievka

Potrebujeme

  • 2 PL oleja alebo masti
  • čerstvé alebo mrazené hríby (predpražené)
  • 1 mrkva
  • 1 petržlen
  • 1/2 zeleru
  • 3 zemiaky
  • 1 menšia cibuľa
  • 1 PL hladkej múky
  • 1 PL mletej papriky
  • soľ
  • čierne mleté korenie

Postup

  1. Zeleninu a nakrájame na kocky, zemiaky tiež na menšie kúsky.
  2. Roztopíme v hrnci 1 lyžicu masti a orestujeme na nej koreňovú zeleninu.
  3. Pridáme hríby, zemiaky, zalejeme vodou, trocha posolíme a varíme asi 20 minút.
  4. Zo zvyšnej masti, najemno nasekanej cibule, hladkej múky a papriky pripravíme zápražku, ktorú zamiešame do polievky.
  5. Osolíme a okoreníme podľa chuti.