Potrebujeme
- cca 500g bravčovej krkovičky
- plnotučná horčica
- prerastaná (oravská/anglická) slanina
- cibuľa (ideálne červená)
- 1/2 L vývaru
- 1 PL hladkej múky
- 1 masti
- 3-5 strúčikov cesnaku
- čiene korenie mleté
- soľ
Postup
- Krkovičku nakrájame na plátky, vyklepeme, osolíme a okoreníme z každej strany. Z jednej strany natrieme horčicou.
- Cibuľu si nakrájame na tenké kolieska. Slaninu nakrájame na tenučké plátky (ak sme ju už tak nekúpili).
- Trocha vymastíme zapekaciu misu a vkladáme do nej mäsko, cibuľu, slaninu mäsko, cibuľu, slaninu…
- Dáme do rúry piecť najskôr zakryté asi na pol hodinu, potom okryjeme a pečieme dalších 20-30 minút za občasného preliatia výpekom.
- Keď je mäso takmer hotové, odlejeme väčšinu výpeku do záložnej misky.
- Na masti opražíme múku a za stáleho mišania zalejeme výpekom. Pridáme rozpučený cesnak a necháme prevrieť.
- Podávame s varenými zemiakmi či so zemiakovou kašou.