Pečená krkovička s horčicou

Potrebujeme

  • cca 500g bravčovej krkovičky
  • plnotučná horčica
  • prerastaná (oravská/anglická) slanina
  • cibuľa (ideálne červená)
  • 1/2 L vývaru
  • 1 PL hladkej múky
  • 1 masti
  • 3-5 strúčikov cesnaku
  • čiene korenie mleté
  • soľ

 

Postup

  1. Krkovičku nakrájame na plátky, vyklepeme, osolíme a okoreníme z každej strany. Z jednej strany natrieme horčicou.
  2. Cibuľu si nakrájame na tenké kolieska. Slaninu nakrájame na tenučké plátky (ak sme ju už tak nekúpili).
  3. Trocha vymastíme zapekaciu misu a vkladáme do nej mäsko, cibuľu, slaninu mäsko, cibuľu, slaninu…
  4. Dáme do rúry piecť najskôr zakryté asi na pol hodinu, potom okryjeme a pečieme dalších 20-30 minút za občasného preliatia výpekom.
  5. Keď je mäso takmer hotové, odlejeme väčšinu výpeku do záložnej misky.
  6. Na masti opražíme múku a za stáleho mišania zalejeme výpekom. Pridáme rozpučený cesnak a necháme prevrieť.
  7. Podávame s varenými zemiakmi či so zemiakovou kašou.