Pšenošalát s cuketou

Potrebujeme

  • 1 jarnú cibuľku
  • 1 menšiu cuketu
  • 1 hrnček pšena
  • 2 hrnčeky horúcej vody
  • sušené paradajky
  • soľ
  • oregano
  • rozmarín
  • olivový olej
  • baby mozarella
  • parmezán

Postup

  1. Pšeno 2 až 3-krát premyjeme v horúcej vode, aby sme ho zbavili prirodzene horkej chuti.
  2. Cibuľku nakrájame na drobno a speníme na olivovom oleji.
  3. Pridáme na tenké krátke pásiky nakrájanú cuketu a na menšie kúsky nakrájané sušené paradajky – množstvo podľa osobných preferencií.
  4. Prišupneme premyté pšeno, 2 hrnčeky vriacej vody, osolíme, okoreníme a varíme približne 20 minút.
  5. Podávame s baby mozarellami a zľahka postrúhané parmezánom.