Potrebujeme
- 500 g kuracích pŕs
- 6 ks tortilly
- 1 veľkú cibuľu
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 očistené a odrebierkované serano papričky
- 9 ks zelených paradajok (tomatillo), v našich končinách môžme nahradiť cherry paradajkami
- 1 PL čerstvého nasekaného koriandru
- 400 g strúhaného syra (mozarella, oaxaca)
- 200 ml kyslej smotany
- 1 ČL mletej rasce
- soľ
- čierne korenie
Postup
- Pripravíme si suroviny. Cibuľu nakrájame na drobno, cesnak pretlačíme na pastu, paradajky na malé kocky. Kuracie prsia zľahka posolíme, upečieme a natrháme (ako do polievky).
- V rozpálenej panvici na troche oleja upražíme cibuľu do sklovita. Pridáme rascu, kura, cesnak, serano papričky , koriander a paradajky. Znížime plameň a pražíme/varíme cca 7 minút, resp. kým sa vyparí voda z paradajok.
- Tortilly predhrejeme podľa návodu. Naplníme každú s 1/6 z kuracej zmesy, 2 1/2 PL syra a vložíme do zapekacej misy.
- Zalejeme smotanou zmiešanou so soľou a korením, posypeme zvyšným syrom.
- Pečieme v rúre na 250°C asi 25 minút (alebo kým nezačne syr hnednúť).