Švajčiarske enchiladas

Potrebujeme

  • 500 g kuracích pŕs
  • 6 ks tortilly
  • 1 veľkú cibuľu
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 očistené a odrebierkované serano papričky
  • 9 ks zelených paradajok (tomatillo), v našich končinách môžme nahradiť cherry paradajkami
  • 1 PL čerstvého nasekaného koriandru
  • 400 g strúhaného syra (mozarella, oaxaca)
  • 200 ml kyslej smotany
  • 1 ČL mletej rasce
  • soľ
  • čierne korenie

Postup

  1. Pripravíme si suroviny. Cibuľu nakrájame na drobno, cesnak pretlačíme na pastu, paradajky na malé kocky. Kuracie prsia zľahka posolíme, upečieme a natrháme (ako do polievky).
  2. V rozpálenej panvici na troche oleja upražíme cibuľu do sklovita. Pridáme rascu, kura, cesnak, serano papričky , koriander a paradajky. Znížime plameň a pražíme/varíme cca 7 minút, resp. kým sa vyparí voda z paradajok.
  3. Tortilly predhrejeme podľa návodu. Naplníme každú s 1/6 z kuracej zmesy, 2 1/2 PL syra a vložíme do zapekacej misy.
  4. Zalejeme smotanou zmiešanou so soľou a korením, posypeme zvyšným syrom.
  5. Pečieme v rúre na 250°C asi 25 minút (alebo kým nezačne syr hnednúť).