Potrebujeme
- 2 PL kokosového oleja
- 1 veľká cibuľa
- 1 veľký sladký zemiak (batát)
- 1/2 ČL soli
- 1 ČL mletého koriandru
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 PL nastrúhaného zázvoru
- 2 stonky citrónovej trávy
- 2 ČL citrónovej šťavy
- 400 ml kokosového mlieka
- 500 ml vody
- hrsť čerstvého koriandru
Postup
- Cibuľu nakrájame na jemno, batát na menšie kocky, cesnak pretlačíme na kašu.
- V hrnci rozpálime kokosový olej a cibuľu na ňom minútku opražíme.
- Pridáme sladký zemiak, zázvor, koreniny (soľ, cesnak, koriander) a opäť chvíľu popražíme.
- Ďalej pridáme citrónovú šťavu, vodu, 100 ml kokosového mlieka a citrónovú trávu. Varíme asi 10 minút.
- Dolejeme zvyšok mlieka a varíme, kým nie sú batáty mäkké.
- Hrniec vezmeme zo sporáka, vylovíme citrónovú trávu, pridáme nahrubo nasekaný čerstvý koriander (nejaký si môžeme odložiť na dozdobenie na tanieri) a rozmixujeme na hladký krém.