Potrebujeme
- 2 PL kokosového oleja
- 1 menšiu žltú cibuľu
- 1/2 červenej papriky
- 1 mrkvu
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 ČL nastrúhaného čerstvého zázvoru
- 1 čili papričku
- 1 ČL zelenej kari pasty (ak nemáte, použite aspoň kari korenie, poprípade Tandoori korenie)
- 1/4 ČL mletého čierneho korenia
- 4 hrnčeky zeleninového vývaru
- 1 hrnček kokosového mlieka
- 1 PL rybacej omáčky (môže sa kľudne vynechať)
- 170+ g očistených kreviet
- 40 g ryžových rezancov
- 3 jarné cibuľky
- 2 PL nasekaných koriandrových listov (nemusí byť)
Postup
- Vo veľkom hrnci roztopíme kokosový olej, do ktorého pridáme na tenké prúžky nakrájanú cibuľu, červenú papriku a mrkvu. Všetko spolu podusíme cca 5 minút.
- Ďalej pridáme pretlačený cesnak, najemno nastrúhaný zázvor, na krúžky nakrájanú polovicu čili papričky bez semienok, kari a čierne korenie. Opečieme 30 sekúnd a podlejeme vývarom.
- Pridáme aj kokosové mlieko a ak máme radi, tak aj rybaciu omáčku a privedieme do varu.
- Keď polievka začína vrieť, pridáme ryžové rezance a krevetky a varíme, kým nie sú cestoviny aj krevety uvarené.
- Nakoniec pridáme nakrájanú jarnú cibuľku, premiešame a podávame do misiek.
- Vrch ozdobíme extra jarnou cibuľkou, trochou čili a koriandrovými lístkami.