Thajská krevetová polievka

Potrebujeme

  • 2 PL kokosového oleja
  • 1 menšiu žltú cibuľu
  • 1/2 červenej papriky
  • 1 mrkvu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 ČL nastrúhaného čerstvého zázvoru
  • 1 čili papričku
  • 1 ČL zelenej kari pasty (ak nemáte, použite aspoň kari korenie, poprípade Tandoori korenie)
  • 1/4 ČL mletého čierneho korenia
  • 4 hrnčeky zeleninového vývaru
  • 1 hrnček kokosového mlieka
  • 1 PL rybacej omáčky (môže sa kľudne vynechať)
  • 170+ g očistených kreviet
  • 40 g ryžových rezancov
  • 3 jarné cibuľky
  • 2 PL nasekaných koriandrových listov (nemusí byť)

Postup

  1. Vo veľkom hrnci roztopíme kokosový olej, do ktorého pridáme na tenké prúžky nakrájanú cibuľu, červenú papriku a mrkvu. Všetko spolu podusíme cca 5 minút.
  2. Ďalej pridáme pretlačený cesnak, najemno nastrúhaný zázvor, na krúžky nakrájanú polovicu čili papričky bez semienok, kari a čierne korenie. Opečieme 30 sekúnd a podlejeme vývarom.
  3. Pridáme aj kokosové mlieko a ak máme radi, tak aj rybaciu omáčku a privedieme do varu.
  4. Keď polievka začína vrieť, pridáme ryžové rezance a krevetky a varíme, kým nie sú cestoviny aj krevety uvarené.
  5. Nakoniec pridáme nakrájanú jarnú cibuľku, premiešame a podávame do misiek.
  6. Vrch ozdobíme extra jarnou cibuľkou, trochou čili a koriandrovými lístkami.