Potrebujeme
- 300 – 500 g predného hovädzieho mäsa s kosťou
- 3 zrnká čierneho celého korenia
- 3 zrnká nového korenia
- 1 cibuľa
- 2 väčšie mrkvy
- 1 petržlen
- polka menšieho zeleru
- 1 zemiak
- soľ
Postup
- Cibuľu očistíme od najhrubšej špiny, ideálne necháme v šupke.
- Mäso spolu s cibuľou, soľou a zrnkami korenia dáme do tlakového hrnca a zalejeme asi 1.5 litrom studenej vody. Zatvoríme, keď zovrie (hrniec začne syčať), stiahneme na nízky plameň a varíme aspoň 1.5 hodiny.
- Hrniec ochladíme, otvoríme, pridáme očistenú a nakrájanú zeleninu a varíme asi 30 minút. V prípade potreby dochutíme.
- Ak sme veľmi fajnoví, vyberieme mäso a zeleninu a vývar precedíme.
- Mäso nakrájame na malé kúsky.
- Uvaríme niťovky a môžeme papať.