Potrebujeme
- 150 g širokých ryžových rezancov (áno, na obrázku sú úzke)
- 500 g kuracích pŕs
- 5 PL sójovej omáčky
- 3 ks farebnej papriky (ideálne žltá, zelená, červená)
- 1 malú šalátovú uhorku
- 3 mrkvy
- 1 červenú cibuľu
- 1 menší pór
- 2 strúčiky cesnaku
- 1/2 PL čili omáčky
- 1 PL zázvoru
- 2 PL ustricovej omáčky
- 1/2 PL arašidového masla
- 1 PL sezamového oleja
- 1 vajce (nemusí byť)
Postup
- Ryžové rezance uvaríme presne podľa návodu na obale. Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na malé rezance. Do misky nalejeme sójovú omáčku, obalíme v nej kuracie kúsky a necháme marínovať.
- Do panvice alebo woku nalejeme sezamový olej a opražíme kuracie kúsky. Pridáme prelisovaný cesnak, nastrúhaný zázvor a nasekanú cibuľu. Všetko opečieme.
- Neskôr do panvice pridáme nastrúhanú mrkvu, nakrájané papriky, pór a uhorky. Zeleninu pridávame postupne podľa tvrdosti.
- Zmes dochutíme arašidovým maslom, ustricovou a čili omáčkou.
- Pripravenú kuraciu zmes poriadne premiešame s uvarenými rezancami a prehrejeme na panvici. Nakoniec môžeme priklepnúť vajíčko a ešte raz obsah panvice poriadne premiešať a prehriať. Pred podávaním môžeme ozdobiť sezamovými semienkami.
Poznámka
- Jedlé to je aj bez posledných štyroch (piatich) ingrediencií, len je to menej čísnke 🙂
- Na obrázkoch je jedlo pripravené s kačacími prsiami
- Množstvá sú odhadom na 5 dospelých porcií