Thajské rezance s kuracím mäsom

Potrebujeme

  • 150 g širokých ryžových rezancov (áno, na obrázku sú úzke)
  • 500 g kuracích pŕs
  • 5 PL sójovej omáčky
  • 3 ks farebnej papriky (ideálne žltá, zelená, červená)
  • 1 malú šalátovú uhorku
  • 3 mrkvy
  • 1 červenú cibuľu
  • 1 menší pór
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1/2 PL čili omáčky
  • 1 PL zázvoru
  • 2 PL ustricovej omáčky
  • 1/2 PL arašidového masla
  • 1 PL sezamového oleja
  • 1 vajce (nemusí byť)

 

Postup

  1. Ryžové rezance uvaríme presne podľa návodu na obale. Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na malé rezance. Do misky nalejeme sójovú omáčku, obalíme v nej kuracie kúsky a necháme marínovať.
  2. Do panvice alebo woku nalejeme sezamový olej a opražíme kuracie kúsky. Pridáme prelisovaný cesnak, nastrúhaný zázvor a nasekanú cibuľu. Všetko opečieme.
  3. Neskôr do panvice pridáme nastrúhanú mrkvu, nakrájané papriky, pór a uhorky. Zeleninu pridávame postupne podľa tvrdosti.
  4. Zmes dochutíme arašidovým maslom, ustricovou a čili omáčkou.
  5. Pripravenú kuraciu zmes poriadne premiešame s uvarenými rezancami a prehrejeme na panvici. Nakoniec môžeme priklepnúť vajíčko a ešte raz obsah panvice poriadne premiešať a prehriať. Pred podávaním môžeme ozdobiť sezamovými semienkami.

Poznámka

  • Jedlé to je aj bez posledných štyroch (piatich) ingrediencií, len je to menej čísnke 🙂
  • Na obrázkoch je jedlo pripravené s kačacími prsiami
  • Množstvá sú odhadom na 5 dospelých porcií