Bravčové na hrášku

Potrebujeme

  • masť alebo olej
  • bravčové mäso (pliecko alebo stehno)
  • cibuľka
  • mletá červená paprika
  • bobkový list
  • čierne korenie mleté
  • nové korenie celé
  • soľ
  • vegeta
  • zelenina (mrkva, zeler, hrášok, kukurica, petržlen)
  • horčica
  • cesnak

 

Postup

  1. Mastné časti mäsa vyrežeme, nakrájame na malé kúsky a dáme do hrnca s troškou masti. Na malom ohni pomaly za občasného miešania ich vypečieme na oškvarky.
  2. Pridáme najemno nakrájanú cibuľku a upražíme ju do zlata, potom pridáme mäsko nakrájané na kocky, ochutíme mletou paprikou, bobkovým listom, mletým čiernym korením, novým korením, osolíme a ovegetíme. Necháme dusiť vo vlastnej šťave.
  3. Keď je mäso napoly mäkké, pridáme nakrájanú zeleninu, prilejeme trocha vody a necháme pekne dusiť do mäkká.
  4. Keď máme hotovo, na záver dochutíme (a tým zahustíme mäsko) horčicou (ak je treba aj múkou) a pridáme prelisovaný cesnak.
  5. Podávame s ryžou.