Potrebujeme
- masť alebo olej
- bravčové mäso (pliecko alebo stehno)
- cibuľka
- mletá červená paprika
- bobkový list
- čierne korenie mleté
- nové korenie celé
- soľ
- vegeta
- zelenina (mrkva, zeler, hrášok, kukurica, petržlen)
- horčica
- cesnak
Postup
- Mastné časti mäsa vyrežeme, nakrájame na malé kúsky a dáme do hrnca s troškou masti. Na malom ohni pomaly za občasného miešania ich vypečieme na oškvarky.
- Pridáme najemno nakrájanú cibuľku a upražíme ju do zlata, potom pridáme mäsko nakrájané na kocky, ochutíme mletou paprikou, bobkovým listom, mletým čiernym korením, novým korením, osolíme a ovegetíme. Necháme dusiť vo vlastnej šťave.
- Keď je mäso napoly mäkké, pridáme nakrájanú zeleninu, prilejeme trocha vody a necháme pekne dusiť do mäkká.
- Keď máme hotovo, na záver dochutíme (a tým zahustíme mäsko) horčicou (ak je treba aj múkou) a pridáme prelisovaný cesnak.
- Podávame s ryžou.