Potrebujeme
- 250 g ryže
- 500 g čerstvého alebo mrazeného špenátu
- 1 cibuľa
- 300 g kuracích pŕs
- 1 l zeleninového vývaru
- olivový olej
- parmezán
- maslo
- bazalka
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup
- Nadrobno pokrájanú cibuľu jemne opečieme na oleji a troške masla dosklovita. Pridáme na drobné kúsky nakrájané mäsko a opečieme do biela.
- Potom pridáme opláchnutý špenát, podlejeme vývarom a chvíľu povaríme, kým sa zo špenátu neodparí voda a nezmenší objem.
- Pridáme ryžu, osolíme, okoreníme a postupne za častého miešania podlievame vývarom, kým ryža nezmäkne a nezíska krémovú konzistenciu.
- Odstavíme z ohňa, vmiešame postrúhaný parmezán a trochu masla. Podávame ozdobené bazalkou.
Pozámka
Kuracie mäsko sa dá nahradiť napríklad hríbami pre nemäskový variant 🙂