Špenátovo-kuracie rizoto

Potrebujeme

  • 250 g ryže
  • 500 g čerstvého alebo mrazeného špenátu
  • 1 cibuľa
  • 300 g kuracích pŕs
  • 1 l zeleninového vývaru
  • olivový olej
  • parmezán
  • maslo
  • bazalka
  • soľ
  • mleté čierne korenie

 

Postup

  1. Nadrobno pokrájanú cibuľu jemne opečieme na oleji a troške masla dosklovita. Pridáme na drobné kúsky nakrájané mäsko a opečieme do biela.
  2. Potom pridáme opláchnutý špenát, podlejeme vývarom a chvíľu povaríme, kým sa zo špenátu neodparí voda a nezmenší objem.
  3. Pridáme ryžu, osolíme, okoreníme a postupne za častého miešania podlievame vývarom, kým ryža nezmäkne a nezíska krémovú konzistenciu.
  4. Odstavíme z ohňa, vmiešame postrúhaný parmezán a trochu masla. Podávame ozdobené bazalkou.

 

Pozámka

Kuracie mäsko sa dá nahradiť napríklad hríbami pre nemäskový variant 🙂