Potrebujeme
na mäso
- 500 g bravčovej panenky
- 100 g slaniny (tenké plátky)
- 1 PL oleja
na omáčku
- 50 g masla
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 1 PL hladkej múky
- 100 ml vývaru na podliatie
- 200 ml smotany na varenie
- 100 g tvrdého strúhaného syra
- 2 PL čerstvej bazalky
- biele mleté korenie
- soľ
- par kvapiek citrónovej šťavy
Postup
- Bravčovú panenku narežeme na cca 3,5 cm „bochníčky“. Každý bochníček obalíme v slanine a prstami mäso jemne roztlačíme („naklepeme“). Posypeme korením a veľmi jemne osolíme. Naozaj veľmi jemne, slaninka je väčšinou slaná dosť.
- Ideme na omáčku. Na panvici rozpustíme maslo a pridáme prelisovaný cesnak. Na miernom ohni ho orestujeme a poprášime lyžicou múky. Opäť restujeme cca 2 minuty. Podlejeme postupne vývarom. Pridáme smotanu a dobre premiešame, necháme zovrieť.
- Ochutíme soľou, bielym mletým korením a citrónovu šťavou.
- Pridáme nastrúhaný syr a bazalku, zamiešame, necháme krátko prejsť varom a odstavíme z ohňa.
- Mäso opečieme na panvici z každej strany cca 3 minúty a máme hotovo!
- Podávame s varenými zemiakmi.