Potrebujeme
- 1/2 kg kyslej kapusty
- 1/2 kg bravčového pliecka
- 1 ČL mletej rasce
- 2 menšie cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- hrsť sušených hríbov
- 1 ks klobásy
- čierne korenie
- soľ
- vegeta
Postup
- Mäso nakrájame na menšie kocky, cibuľu na drobno, cesnak, kapustu na plátky a šupneme do tlakového hrnca.
- Pridáme rascu, hríby a vodu tak, aby boli tuhé veci v hrnci ponorené. Hrniec zavrieme, dáme na mierny plameň a varíme. Keď začne funieť, stiahneme plameň a varíme asi pol hodinu.
- Hrniec vložíme do umývadla, poriadne schladíme studenou vodou (s pomocou ventilu vypustíme paru znútra hrnca, kým neprestane fučať) a otvoríme.
- Pridáme klobásku nakrájanú na kolieska, ochutíme čiernym korením, vegetou a soľou.
- Podávame s varenými zemiakmi. Komu je to po chuti, aj s kyslou smotanou.