Kapustnica mojej mamy

Potrebujeme

  • 1/2 kg kyslej kapusty
  • 1/2 kg bravčového pliecka
  • 1 ČL mletej rasce
  • 2 menšie cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • hrsť sušených hríbov
  • 1 ks klobásy
  • čierne korenie
  • soľ
  • vegeta

Postup

  1. Mäso nakrájame na menšie kocky, cibuľu na drobno, cesnak, kapustu na plátky a šupneme do tlakového hrnca.
  2. Pridáme rascu, hríby a vodu tak, aby boli tuhé veci v hrnci ponorené. Hrniec zavrieme, dáme na mierny plameň a varíme. Keď začne funieť, stiahneme plameň a varíme asi pol hodinu.
  3. Hrniec vložíme do umývadla, poriadne schladíme studenou vodou (s pomocou ventilu vypustíme paru znútra hrnca, kým neprestane fučať) a otvoríme.
  4. Pridáme klobásku nakrájanú na kolieska, ochutíme čiernym korením, vegetou a soľou.
  5. Podávame s varenými zemiakmi. Komu je to po chuti, aj s kyslou smotanou.