Potrebujeme
- 2 PL oleja alebo masti
- čerstvé alebo mrazené hríby (predpražené)
- 1 mrkva
- 1 petržlen
- 1/2 zeleru
- 3 zemiaky
- 1 menšia cibuľa
- 1 PL hladkej múky
- 1 PL mletej papriky
- soľ
- čierne mleté korenie
Postup
- Zeleninu a nakrájame na kocky, zemiaky tiež na menšie kúsky.
- Roztopíme v hrnci 1 lyžicu masti a orestujeme na nej koreňovú zeleninu.
- Pridáme hríby, zemiaky, zalejeme vodou, trocha posolíme a varíme asi 20 minút.
- Zo zvyšnej masti, najemno nasekanej cibule, hladkej múky a papriky pripravíme zápražku, ktorú zamiešame do polievky.
- Osolíme a okoreníme podľa chuti.