Pomaly pečená krkovička

Potrebujeme

  • 1 kg bravčovej krkovičky
  • 2 veľké cibule
  • 100 g slaniny
  • drvená rasca
  • pár vetvičiek čerstvého rozmarínu
  • soľ

Postup

  1. Rúru dáme hriať na 130 °C.
  2. Krkovičku nakrájame na tučnejšie plátky (2 – 2.5 cm). Osolíme, vložime do pekáča a na každý kúsok mäsa položíme vetvičku rozmarínu.
  3. Cibuľu očistíme, nakrájame na osminky a rozdrobíme na mäso. Slaninu nakrájame na plátky, tie na širšie kúsky a pridáme do pekáča.
  4. Pekáč prikryjeme a vložíme do rúry. Pečieme 2.5 – 3 hodiny, podľa toho, koľko pustí mäso šťavy. Na konci by malo ostatť v pekáči tak 1 cm výpeku. Ak by sa mäso počas pečenia vysúšalo, treba ho občas otočiť.
  5. Odkryjeme pekáč, zvýšime teplotu v rúre na 200 °C a pečieme ešta ďalších 30 – 40 minút, kým mäsko nezíska peknú zlatohnedú farbu.