Ryža s morskými plodmi (na Srilanský spôsob)

Potrebujeme

  • 300 g basmati ryže
  • 1 PL oleja
  • 1 cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1/4 zelenej čili papričky
  • 1/4 červenej čili papričky
  • 1/2 PL kurkumy
  • 50 g očistených kreviet
  • 50 g kalamárov (krúžky)
  • 100 g kraba
  • koriander
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup

  1. Ružu uvaríme v osobitnom hrnci spolu s čili papričkami a kurkumou.
  2. Na panvici rozpálime olej. Do sklovita opražíme na jemno nakrájanú cibuľu. Pridáme rozpučný cesnak a ešte chvíľku popražíme.
  3. Pridáme krevety a kalamáre, podlejeme troškou vody a uvaríme.
  4. V osobitnom hrnci uvaríme kraba.
  5. Keď sú krevety a kalamáre uvarené, pridáme k nim ryžu.
  6. Dochutíme soľou, korením a koriandrom.
  7. Podávame s očisteným krabím mäsom, rybou alebo kuraťom.

Poznámka: jednotlívé morské príšery môžeme nahradiť mrazeným mixom z obchodu.