Makovo-limetková raw torta

Potrebujeme

na korpus

  • 80 g mletého maku
  • 100 g orechov (ľubovoľných)
  • 1/2 šálky hrozienok
  • 1/2 šálky datlí

na plnku

  • 200 g nesolených kešu orechov
  • 1/4 šálky kokosového olej
  • 1-2 PL medu
  • 2 ks limetky (príp. citrón)
  • 2 ČL nemletého maku

Postup

  1. Kešu orechu namočíme na pár hodín do vody, najlepšie cez noc. Datle alebo hrozienka opláchneme a namočíme aspoň na hodinu do vody.
  2. Dno tortovej formy (s priemerom cca 20 cm) vystelieme papierom na pečenie.
  3. Korpus: Rozmixujeme najskôr samotné orechy, potom pridáme mak, scedené datle a hrozienka. Rozmixovanú hmotu roztlačíme vo forme o priemere cca 20 cm a uložíme do chladu.
  4. Svetlá náplň: Kešu orechy scedíme, dôkladne rozmixujeme, pridáme olej, med a limetkovú (citrónovú) šťavu a ešte raz premixujeme. Náplň treba ochutnať, podľa mňa znesie aj viac citrónovej/limetkovej šťavy, ak sa vám zdá hmota priveľmi hustá, pridajte pár lyžíc vody. Na záver primiešame 2čl nemletého maku.
  5. Hmotu rozotrieme na korpus a uložíme na pár hodín, najlepšie cez noc do mrazničky.
  6. Pred dpodávaním ju necháme postáť aspoň 1hod pri izbovej teplote. Krátkodobo skladujeme v chladničke, inak je lepší mrazák.