Pečený bravčový bôčik

Potrebujeme

  • 800 g bravčového bôčiku
  • 8 – 9 strúčikov cesnaku
  • soľ
  • čierne korenie
  • čerstvý rozmarín
  • 2 lyžice bravčovej masti

Postup

  1. Kožu na umytom a osušenom bôčiku pozdĺžne narežeme.
  2. Otočíme ho na druhú stranu a urobíme do neho nožom 5 – 6 otvorov, do ktorých dáme strúčiky cesnaku.
  3. Po všetkých stranách ochutíme soľou a korením a položíme ho do zapekacej misy kožou nahor.
  4. Posypeme lístkami rozmarínu a podlejeme 250 ml vody alebo vývaru.
  5. Bôčik pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C približne 1,5 hodiny.
  6. Pred servírovaním necháme trochu vychladnúť.