Potrebujeme
- 3 väčšie zrelé avokáda
- 2 limetky
- zväzok čerstvého koriandru
- 2 malé alebo jedna stredne veľká červená cibuľa
- čierne korenie
- soľ
- hrsť cherry paradajok
- chilli paprička (ak máme radi štipľavé)
Postup
- Avokáda rozrežeme na polovičky, zbavíme kôstiek a šupky. Dáme do misky a „nahrubo“ rozpučíme vidličkou.
- Pridáme najemno nakrájanú cibuľlkú, koriander, pre začiatok šťavu z jednej limetky, na drobno nakrájané paradajky (a aj chilli), osolíme a okoreníme. Premiešame a ochutnáme.
- V prípade potreby dochutíme (soľ/korenie/limetka).
- Snažíme sa miešať čo najmenej, ideálne je, keď avokádo nakonci nie je úplne na kašu.
- Nakoniec zakryjeme fóliou (čo najbližšie k mase – čím menej vzduchu, tým menej avokádo zoxiduje) a dáme aspoň na 2 hodiny do chladničky.
Pozn.: Ak nemáme čerstvý koriander, použijeme sušený. Čerstvý by sa mohol dať zohnať občas v Lidli.