Guacamole

Potrebujeme

  • 3 väčšie zrelé avokáda
  • 2 limetky
  • zväzok čerstvého koriandru
  • 2 malé alebo jedna stredne veľká červená cibuľa
  • čierne korenie
  • soľ
  • hrsť cherry paradajok
  • chilli paprička (ak máme radi štipľavé)

Postup

  1. Avokáda rozrežeme na polovičky, zbavíme kôstiek a šupky. Dáme do misky a „nahrubo“ rozpučíme vidličkou.
  2. Pridáme najemno nakrájanú cibuľlkú, koriander, pre začiatok šťavu z jednej limetky, na drobno nakrájané paradajky (a aj chilli), osolíme a okoreníme. Premiešame a ochutnáme.
  3. V prípade potreby dochutíme (soľ/korenie/limetka).
  4. Snažíme sa miešať čo najmenej, ideálne je, keď avokádo nakonci nie je úplne na kašu.
  5. Nakoniec zakryjeme fóliou (čo najbližšie k mase – čím menej vzduchu, tým menej avokádo zoxiduje) a dáme aspoň na 2 hodiny do chladničky.

Pozn.: Ak nemáme čerstvý koriander, použijeme sušený. Čerstvý by sa mohol dať zohnať občas v Lidli.