Potrebujeme
- 2 PL kokosového oleja
- 1 veľká cibuľa
- 500 g mrkvy
- 50 g čerstvého strúhaného zázvoru
- 0,5 l zeleninového vývaru (alebo 1 zeleninový bujón)
- 200 ml smotany na šľahanie
- šťava z polky citróna
- soľ
- čierne mleté korenie
Postup
- Cibuľu nakrájame na jemno, mrkvu na menšie kocky.
- V hrnci rozpálime kokosový olej a cibuľu na ňom minútku opražíme.
- Pridáme mrkvu, zázvor a opäť chvíľu popražíme.
- Zalejeme vývarom a varíme asi 30 minút (kým mrkva zmäkne).
- Odstavíme z ohňa a rozmixujeme ponorným mixérom.
- Pridáme smotanu, ochutíme citrónom, soľou, korením a ešte necháme prevrieť.