Potrebujeme
na korpus
- 2 vajcia
- 1 hrnček cukru
- 100 ml oleja
- 2 hrnčeky hladkej múky
- 1 prášok do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- 200 ml mlieka
- 2 PL kakaa
na krém
- 500 ml mlieka
- 2 vanilkové pudingy
- 500 g tvarohu
- 2 PL cukru
- 125 g masla
na polevu
- 2 kyslé smotany
- 150 g čokolády (aspoň 70%)
Postup
- Zmiešame všetky suroviny na cesto okrem kakaa.
- Polovicu cesta vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Do zvyšného cesta pridáme kakao, zamiešame a vylejeme na plech.
- Pečieme cca 15-20 minút v rúre vyhriatej na 180-200°C.
- Uvaríme hustý puding z mlieka a pudingových práškov.
- Do horúceho pudingu všľaháme maslo, tvaroh a cukor.
- Krém natrieme na vychladnuté cesto.
- Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu. Zmiešame ju s kyslou smotanou a natrieme na vychladnutý krém.
- Koláč necháme poriadne vychladnúť.