Tvarohová dobrota

Potrebujeme

na korpus

  • 2 vajcia
  • 1 hrnček cukru
  • 100 ml oleja
  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 200 ml mlieka
  • 2 PL kakaa

na krém

  • 500 ml mlieka
  • 2 vanilkové pudingy
  • 500 g tvarohu
  • 2 PL cukru
  • 125 g masla

na polevu

  • 2 kyslé smotany
  • 150 g čokolády (aspoň 70%)

Postup

  1. Zmiešame všetky suroviny na cesto okrem kakaa.
  2. Polovicu cesta vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  3. Do zvyšného cesta pridáme kakao, zamiešame a vylejeme na plech.
  4. Pečieme cca 15-20 minút v rúre vyhriatej na 180-200°C.
  5. Uvaríme hustý puding z mlieka a pudingových práškov.
  6. Do horúceho pudingu všľaháme maslo, tvaroh a cukor.
  7. Krém natrieme na vychladnuté cesto.
  8. Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu. Zmiešame ju s kyslou smotanou a natrieme na vychladnutý krém.
  9. Koláč necháme poriadne vychladnúť.