Cestoviny s hríbovou omáčkou

Potrebujeme

  • cestoviny
  • 1 PL oleja
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 1 ČL mletej rasce
  • 1 balíček predpražených hríbov z mrazničky 🙂
  • 120 g syrokrému (Kiri, Bambino)
  • 400 ml smotany na varenie
  • soľ
  • biele korenie

Postup

  1. Cestoviny uvaríme podľa návodu v osobitnom hrnci.
  2. Cibuľu nakrájame na drobno a opražíme na rozpálenom oleji.
  3. Pridáme rascu a ešte chvíľku popražíme, nech sa rozvonia.
  4. Pridáme hríby a pražíme aspoň 5 minút.
  5. Prilejeme polku smotany a hríby podusíme ešte aspoň 5 minúť.
  6. Pridáme syrokrém a miešame, kým sa roztopí.
  7. Podľa potreby zriedime omáčku smotanou.
  8. Ochutíme soľou a korením, necháme prevrieť a odstavíme.