Potrebujeme
- cca 1 kg vypitvaného jesetera
- soľ
- 2 PL oleja
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 ČL oregana
- 1 ČL tymiánu
- 1/2 ČL koriandra
- 1 stredne veľká cibuľa
- 1 dl bieleho vína
Postup
- Z oleja, rozpučeného cesnaku, oregana a tymiánu si namiešame marinádu.
- Jesetera z vnútornej strany osolíme a natrieme marinádou.
- Necháme hodinku postáť (ak máme čas 🙂 ).
- Cibuľu očistíme a nakrájame na hrubo.
- Jesetera položíme na pekáč, posypeme cibuľou, podlejeme trochou vody a zakryjeme.
- Šupneme do rúry a pečieme asi 15 minút na 200 °C.
- Po uplynutí časomiery podlejeme vínom, opäť prikryjeme a pečieme ďalších 20 minút.
- Nakoniec rybku odkryjeme a pečieme ešte odkrytú ďalších 15 minút.
- Ako príloha sa najviac hodí zemiaková kaša a nejaký zeleninový šalát.
Pozn.: kožu nejeme, mäsko sa pekne oddeľuje. Ryba má málo kostí, v zadnej časti nie sú takmer žiadne, len „gumená“ chrbtica.