Potrebujeme
- 1 kg králika
- soľ
- čierne korenie
- olivový olej
- čerstvý rozmarín
- 7 strúčikov cesnaku
- 1 pór (iba biela časť)
- 300 g zemiakov
- 200 g cherry paradajok
- 100 g sušenej šunky
- 200 ml suchého bieleho vína
- 300 ml zeleninového vývaru
- čerstvú petržlenovú vňať
Postup
- Králika naporciujeme na menšie kusy a poukladáme do zapekacej misy. (Alebo kúpime porcovaného, na stehnách je najviac mäska.)
- Osolíme a okoreníme.
- Polejeme olivovým olejom a posypeme nasekaným čerstvým rozmarínom.
- Pridáme cesnak nakrájaný na plátky, pór na väčšie kúsky, umyté neošúpané zemiaky nakrájané na štvrťky a celé cherry paradajky.
- Všetko ešte raz zľahka osolíme a okoreníme.
- Podlejeme bielym vínom, teplým vývarom, zľahka pokvapkáme olivovým olejom a prikryjeme alobalom.
- Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 180 °C asi 1,5 hodiny.
- V polovici pečenia alobal odstránime a králika necháme zapiecť.
- 20 minút pred koncom pečenia pridáme na mäso sušenú šunku nakrájanú na väčšie pásiky.