Poľovnícka pečená krkovička

Potrebujeme

  • 500 g krkovičky bez kosti (môže byť aj z jeleňa či inej diviny, príp. trocha prerastaná hovädzina)
  • 200 g hríbov
  • 2 PL bravčovej masti
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • soľ
  • čierne korenie
  • 300 g zemiakov

Postup

  1. Krkovičku nakrájame na hrubšie plátky, osolíme, okoreníme a necháme 2 hodiny odpočívať pri izbovej teplote.
  2. Plátky krkovičky prudko opečieme na rozohriatej masti, kým sa zatiahnu (3-4 minútky z každej strany). Potom ich preložíme do zapekacej misy.
  3. Na výpeku opražíme hríby nakrájané na väčšie kúsky. Keď vypustia vodu, osolíme a okoreníme ich, pridáme smotanu a varíme 5 minút.
  4. Do misy pridáme na šestinky nakrájané zemiaky, posolíme ich a všetko to zalejeme hríbovou omáčkou.
  5. Zakryjeme a pečieme 50 minút pri teplote 180°C, potom odkryjeme a pečieme ešte ďalších 10 minút.