Potrebujeme
- 500 g krkovičky bez kosti (môže byť aj z jeleňa či inej diviny, príp. trocha prerastaná hovädzina)
- 200 g hríbov
- 2 PL bravčovej masti
- 500 ml smotany na šľahanie
- soľ
- čierne korenie
- 300 g zemiakov
Postup
- Krkovičku nakrájame na hrubšie plátky, osolíme, okoreníme a necháme 2 hodiny odpočívať pri izbovej teplote.
- Plátky krkovičky prudko opečieme na rozohriatej masti, kým sa zatiahnu (3-4 minútky z každej strany). Potom ich preložíme do zapekacej misy.
- Na výpeku opražíme hríby nakrájané na väčšie kúsky. Keď vypustia vodu, osolíme a okoreníme ich, pridáme smotanu a varíme 5 minút.
- Do misy pridáme na šestinky nakrájané zemiaky, posolíme ich a všetko to zalejeme hríbovou omáčkou.
- Zakryjeme a pečieme 50 minút pri teplote 180°C, potom odkryjeme a pečieme ešte ďalších 10 minút.