Zeleninový krém

Potrebujeme

  • 2 PL masla
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 3 zemiaky
  • 2 mrkvy
  • 1 petržlen
  • 1 menší zeler
  • 1 menší pór
  • zeleninový vývar
  • čierne mleté korenie
  • soľ
  • bagetu

Postup

  1. Všetku koreninovú zeleninu nastrúhame nahrubo, nakrájame pór a zemiaky. Cibuľu nakrájame najemno, cesnak pretlačíme.
  2. Vo väčšom hrnci roztopíme maslo a opražíme na ňom cibuľu. Keď má zlatý odtieň, pridáme cesnak a ešte minútku popražíme.
  3. Pridáme koreňovú zeleninu, zalejeme vriacim vývarom a povaríme približne 20 minút (aby boli zemiaky a zeler uvarené).
  4. Odstavíme z ohňa, rozmixujeme ponorným mixérom, dochutíme soľou a korením.
  5. Podávame s čerstvou bagetou alebo krutónmi.