Potrebujeme
- 2 PL masla
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 3 zemiaky
- 2 mrkvy
- 1 petržlen
- 1 menší zeler
- 1 menší pór
- zeleninový vývar
- čierne mleté korenie
- soľ
- bagetu
Postup
- Všetku koreninovú zeleninu nastrúhame nahrubo, nakrájame pór a zemiaky. Cibuľu nakrájame najemno, cesnak pretlačíme.
- Vo väčšom hrnci roztopíme maslo a opražíme na ňom cibuľu. Keď má zlatý odtieň, pridáme cesnak a ešte minútku popražíme.
- Pridáme koreňovú zeleninu, zalejeme vriacim vývarom a povaríme približne 20 minút (aby boli zemiaky a zeler uvarené).
- Odstavíme z ohňa, rozmixujeme ponorným mixérom, dochutíme soľou a korením.
- Podávame s čerstvou bagetou alebo krutónmi.