Pečený králik so slaninkou

Potrebujeme

  • 1 králika
  • 1 veľkú cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 100 g slaniny
  • mletú rascu
  • soľ
  • majorán

Postup

  1. Králika naporciujeme, nasolíme, uložíme do pekáča, posypeme rascou.
  2. Na porcie dáme nadrobno nakrájaný cesnak, plátky cibule a slaniny. Ostatnú cibuľu a slaninu dáme naokolo. Môžeme králika slaninou aj prešpikovať.
  3. Podlejeme trochou oleja a vodou. Prikryté dáme piecť.
  4. Králika počas pečenia 1-2 razy otočíme. V pekáči by malo byť vždy trochu vody (výpeku). Pri otáčaní polejeme výpekom.
  5. Keď je mäkký, jemnučko ho posypeme rozdrveným majoránom a odkrytého ho zapečieme do červena.