Erikine medovníky

Potrebujeme

  • 400 g hladkej múky
  • 2 vajcia (+1 na potieranie)
  • 150 g práškový cukor
  • 100 g masla
  • 65 g medu
  • 1/2 ČL sódy bikarbóny
  • 1/2 ČL škorice
  • 1 vanilkový cukor

Postup

  1. Všetky suroviny spolu vymiešame do cesta, ktoré necháme aspoň 2 hodiny odležať v chladničke. 
  2. Rúru dáme predhriať na 175 C.
  3. Cesto po častiach vyvaľkáme na cca 5 mm hrubé pláty, z ktorých vykrajujeme jednotlivé medovníky. 
  4. Pečieme do zlatista cca 12 minút (prvú davku podľa toho, ako sa stihla predhriať rúra). Vyberáme, kým sú medovníčky svetlé, oni ešte troška stmavnú.