Potrebujeme
- 4 PL olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku
- 100 g sušených paradajok
- 1/4 ČL sušeného rozmarínu
- 1 ČL sušeného oregana
- 1 ČL sušenej bazalky
- 1/2 sušených chilli semiačok (alebo podľa chuti)
- 1/4 ČL mletého čierneho korenia
- 1/2 ČL soli
- 1 PL hnedého cukru
- 2 PL paradajkového pretlaku
- 1 PL petržlenovej vňate na ozdobu
- parmezán
Postup
- Cesnak nakrájame na tenké plátky, paradajky nakrájame na hrubo.
- V mažiari rozdrvíme rozmarín a pridáme všetky ostatné suché suroviny.
- V rajnici zohrejeme olej, na ktorom opražíme cesnak do „polozlata“.
- Pridáme zmesku korenín a necháme rozvoňať.
- Pridáme nakrájané paradajky s pretlakom a restujeme na miernom ohni 2-3 minúty.
- Omáčkou polejeme cestoviny, posypeme vňaťou, prípadne postrúhaným parmezánom a je hotovo.