Potrebujeme
- 1 kg pekného hovädzieho mäsa
- 4 PL oleja
- 1 PL mletej červenej papriky
- 1 veľkú cubuľu
- 2 ks bobkového listu
- 6 ks väčšej mrkvy
- 3 ks petržlenu
- 1 zeler
- soľ
- čierne korenie celé
- borievka – guličky celé
- čiene korenie celé
- 250 ml smotany na šľahanie
- knedľu podľa preferencií
Postup
- Mrkvu, petržlen a zeler očistíme a nakrájame na väčšie kocky.
- Cibuľu nakrájame na jemno.
- Do hrnca (ideálne tlakového) dáme olej, na ktorom opražíme cibuľku.
- Následne na nej poopekáme mäso zo všekých strán. Keď je hotovo, vyberieme ho.
- Opražíme mletú papriku (max minútu).
- Vrátime naspäť mäso, pridáme zeleninu a koreniny v „ponorke“, trocha posolíme.
- Zalejeme vodou, najlepšie horúcou, a necháme dusiť.
- Varíme do mäkka – v tlakáči 1 až 1.5 hodiny.
- Vyberieme mäso a ponorku, odoberieme trocha vývaru do misky.
- Zeleninu zo zvyškom vody rozmixujeme ponorným mixérom.
- Pridáme smotanu, zriedime zvyšným vývarom, dochutíme.