Špenátové špagety

Potrebujeme

  • špagety (4 porcie)
  • 100 ml olivového oleja
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 375 g baby špenátu
  • 1 citrón
  • 1/2 ČL soli
  • 1 ČL rozmarínu
  • 1 ČL majoránky
  • chilli flakes podľa chuti
  • nakrájaná petržlenová vňať
  • sezamové semiačka
  • kešu orechy
  • parmezán

Postup

  1. Špenátové listy umyjeme a necháme odkvapkať.
  2. Do veľkého množstva riadne osolenej vody dáme variť špagety.
  3. Olej nalejeme do panvice a opečieme na ňom rozpučený cesnak do rozvoňania.
  4. Postupne pridáme špenát a povaríme len toľko, aby „zvädol“.
  5. Pridáme 1 malú naberačku vody z cestovín, šťavu z 1/2 citróna (prípadne aj citrónovú kôru).
  6. Osolíme, pridáme bylinky a chilli.
  7. Na malej suchej panvici opražíme kešu orechy, keď už začínajú chytať farbu, prisypeme sezamové semiačka a ešte chvíľku orestujeme.
  8. Hotové špagety šupneme do panvice k špenátu, zamiešame a rozdelíme na taniere. Posypeme orechami, sezamom, strúhaným parmezánom a petržlenovou vňaťou.