Potrebujeme
- špagety (4 porcie)
- 100 ml olivového oleja
- 4 strúčiky cesnaku
- 375 g baby špenátu
- 1 citrón
- 1/2 ČL soli
- 1 ČL rozmarínu
- 1 ČL majoránky
- chilli flakes podľa chuti
- nakrájaná petržlenová vňať
- sezamové semiačka
- kešu orechy
- parmezán
Postup
- Špenátové listy umyjeme a necháme odkvapkať.
- Do veľkého množstva riadne osolenej vody dáme variť špagety.
- Olej nalejeme do panvice a opečieme na ňom rozpučený cesnak do rozvoňania.
- Postupne pridáme špenát a povaríme len toľko, aby „zvädol“.
- Pridáme 1 malú naberačku vody z cestovín, šťavu z 1/2 citróna (prípadne aj citrónovú kôru).
- Osolíme, pridáme bylinky a chilli.
- Na malej suchej panvici opražíme kešu orechy, keď už začínajú chytať farbu, prisypeme sezamové semiačka a ešte chvíľku orestujeme.
- Hotové špagety šupneme do panvice k špenátu, zamiešame a rozdelíme na taniere. Posypeme orechami, sezamom, strúhaným parmezánom a petržlenovou vňaťou.