Potrebujeme
- rastlinný olej
- soľ
- 1 stredne veľká cibuľa
- 1 mrkva
- 1/4 zelera
- 1 jalapeno alebo serano paprička (odjadierkovaná, zbavená stopky a nakrájaná na jemno)
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 bobkový list
- 1/4 PL oregana
- 1 veľká paradajka
- 300 g kuracích pŕs
- 1 l kuracieho vývaru
- 2 jarné cibuľky
- 3 limetky
- 1 veľké zrelé avokádo
- 8 ks tortilly
- 2 PL nasekaných lístkov čerstvého koriandra (prípadne naloženého v oleji)
Postup
- Cibuľu, zeler a mrkvu očistíme a nakrájame nadrobno. Jalapeno papričku zbavíme stopky, jarierok a tiež nakrájame najemno. Cesnak očistíme a pretlačíme cez lis. Paradajku ošúpeme a nakrájame na kocky.
- Do širšieho hrnca dáme 3 PL oleja, keď je rozohriaty, pridáme cibuľu, zeler, mrvu, jalapeno papričku a restujeme za občasného miešania cca 4 minúty.
- Pridáme cesnak, bobkový list, oregano a opäť chvíľku restujeme, asi 1 minútu. Potom pridáme paradajku, trocha posolíme a restujeme, kým sa nevyparí šťava, ktorú pustila paradajka.
- Vložíme k základu kuracie prsia, zalejeme vývarom tak, aby bolo mäso zakryté a varíme na miernom ohni pribliňne 20 minút.
- Keď je mäso uvarené, tak ho vyberieme a natrháme na malé kúsky (ako do kuracej polievky). Polievku necháme stále na jemnom ohni.
- Natrhané mäso, najemno nakrájanú jarnú cibuľku, koriander a šťavu z limetiek pridáme do polievky, posolíme podľa chuti a varíme ešte asi 5 minút.
- Podávame s nakrájaným avokádom a pečivom alebo do zlata opečenými a na menšie kúsky nakrájanými tortillami.