Fettuccine so syrovo-cesnakovou omáčkou

Potrebujeme

  • kvalitnú cestovinu zo semoliny (fettuccine)
  • zväzok bielej špargle
  • 2 dl smotany
  • 200 g nastrúhaného eidamu
  • 1 hlávku cesnaku
  • šťavu z 1 citróna
  • maslo
  • pažítku
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Postup

  1. Cesnak rozkrojíme a upečieme v rúre do ružova.
  2. Olúpanú špargľu krátko obvaríme vo vriacej vode ochutenej citrónom, soľou a maslom.
  3. Medzičasom uvaríme cestoviny podľa návodu na obale.
  4. Na dvoch polievkových lyžiciach masla krátko opražíme opečený posekaný cesnak, zalejeme smotanou, necháme prevrieť, pridáme syr, a rozpustíme ho pri nízkej teplote.
  5. Okoreníme, prípadne i osolíme, pridáme na menšie kusy pokrájanú obvarenú špargľu, pažítku a cestovinu.
  6. Zmiešame a podávame teplé.