Potrebujeme
- 100 g prerastanej slaninky
- 1 PL oleja
- 1 menšiu cibuľu
- 1 strúčik cesnaku
- 125 g baby špenátu
- 200 ml šľahačkovej smotany
- troška soli
- 100 g bryndze
- 1 zelenú cibuľku
Postup
- Urobíme si palacinky podľa nášho tradičného palacinkového receptu, akurát ich neosladíme.
- Slaninku nakrájame na malé kocky a zľahka opražíme.
- Cibuľu nakrájame nadrobno a v ďalšom hrnčeku opražíme na oleji.
- Pridáme pretlačený cesnak a restujeme asi 30 sekúnd.
- Prilejeme polku smotany, pridáme umytý špenát a necháme ho, nech sa teplom scvrkne.
- Špenát chvíľu podusíme, odstavíme z ohňa a obsah hrnca rozmixujeme ponorným mixérom do hladka.
- Podľa potreby zriedime smotanou a veľmi jemne osolíme (bryndza a slanina sú slané dosť).
- V ďalšej miske vymiešame bryndzu, na jemno nakrájanú zelenú cibuľku a trocha smotany do „nátierky“.
- Vezmeme palacinku, natrieme ju nátierkou, posypeme slaninkou, zrolujeme a polejeme špenátovou omáčkou.