Bryndzové palacinky so špenátovou omáčkou

Potrebujeme

  • 100 g prerastanej slaninky
  • 1 PL oleja
  • 1 menšiu cibuľu
  • 1 strúčik cesnaku
  • 125 g baby špenátu
  • 200 ml šľahačkovej smotany
  • troška soli
  • 100 g bryndze
  • 1 zelenú cibuľku

Postup

  1. Urobíme si palacinky podľa nášho tradičného palacinkového receptu, akurát ich neosladíme.
  2. Slaninku nakrájame na malé kocky a zľahka opražíme.
  3. Cibuľu nakrájame nadrobno a v ďalšom hrnčeku opražíme na oleji.
  4. Pridáme pretlačený cesnak a restujeme asi 30 sekúnd.
  5. Prilejeme polku smotany, pridáme umytý špenát a necháme ho, nech sa teplom scvrkne.
  6. Špenát chvíľu podusíme, odstavíme z ohňa a obsah hrnca rozmixujeme ponorným mixérom do hladka.
  7. Podľa potreby zriedime smotanou a veľmi jemne osolíme (bryndza a slanina sú slané dosť).
  8. V ďalšej miske vymiešame bryndzu, na jemno nakrájanú zelenú cibuľku a trocha smotany do „nátierky“.
  9. Vezmeme palacinku, natrieme ju nátierkou, posypeme slaninkou, zrolujeme a polejeme špenátovou omáčkou.