Potrebujeme
- 3 hrste sušených húb (alebo 400 g húb čerstvých, húb mrazených)
- 3 PL masla (na restovanie)
- 1 cibuľa strednej veľkosti
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 (250) ml šľahačkovej smotany
- 300 ml vývaru.
- 2-3 polievkové lyžice hladkej múky
- 1 ČL mletej červenej papriky
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup
- Sušené huby namáčame do vody na pol hodinu, aby zmäkli. Potom ich rukou vytlačíme. Ak máme huby čerstvé, je potrebné ich očistiť, nakrájať. Mrazené nechať rozmraziť.
- Cibuľu nakrájame nadrobno. Na 2 PL masla ju opražíme do sklovita, pridáme mletú červenú papriku a popražíme najviac 30 sekúnd.
- K cibuľovému základu pridáme hríby a rozotretý cesnak.
- Podlejeme trochou vývaru a dusíme do mäkka.
- Múku rozmiešame v smotane a zvyšnom vývare, aby neostali hrudky.
- Zálievku prilejeme k hubám a povaríme.
- Omáčku dochutíme a pridáme lyžicu masla na zjemnenie.