Chocolate chip cookies

Recept trocha upravený pre naše „menej sladké“ jazýčky

Potrebujeme

  • 300 g múky – mix hladkej a polohrubej
  • 1/2 ČL sódy bikarbóny
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1/2 ČL soli
  • 230 g masla
  • 50 g bieleho cukru
  • 85 g hnedého cukru
  • 2 vajcia L izbovej teploty
  • 1 vanilkový lusk alebo vanilkový cukor
  • 150 g čokoládových „chip“-ov (mix tmavej a mliečnej čoko z Tchibo)

Postup

  1. V miske zmiešame obe múky, kypriaci prášok, sódu bikarbónu a soľ.
  2. Roztopené maslo vymiešame v druhej miske s bielym a hnedým cukrom do krému.
  3. Primiešame vajce s vanilkou.
  4. Do mokrej zmesi pridáme najskôr prvú polovicu múkovej zmesi, dobre zamiešame a pridáme druhú polku múky.
  5. Primiešame čokoládu, zamiešame a cesto je hotové.
  6. Plech vystelieme papierom na pečenie.
  7. Z cesta robíme rovnako veľké guličky s priemerom zhruba 5 cm, ktoré ukladáme na plech dosť daleko od seba (roztečú sa na priemer cca 10 cm). Najlepšie, ak si na naberanie cesta vezmem nejakú hlbokú lyžicu, napríklad zmrzlinovú, a vždy do nej naberieme rovnako veľa cesta, aby boli koláčiky rovnako veľké a teda sa rovnako upiekli. Čím „sušienkovejšie“ cookies chceme mať, tým viac placaté urobíme kôpky cesta.
  8. Pečieme pri teplote 180 °C asi 12 minút – majú byť na okraji do hneda, v strede ešte mäkké.
  9. Necháme 2-3 minútky vychladnúť, aby troška stvrdli . Až potom presunieme z plechu.