Potrebujeme
- 2 vajcia
- 40 g masla
- 40 g medu
- 270 g hladkej múky
- 100 g mletého cukru
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 vanilkový lusk
- 125 g nelúpaných mandlí
- 1 ČL pomarančovej kôry
Postup
- Rúru si dáme zohriať na 180 °C.
- Mandle vysypeme na suchú panvicu a zľahka opražíme.
- Vymiešame 1 vajce s cukrom, kým nezosvetlie.
- Pridáme roztopené maslo, med, vanilku, pomarančovú kôru a dobre premiešame.
- Osobitne zmiešame múku s práčkom do pečiva a pridáme do mokrej zmesi.
- Nakoniec pridáme celé mandle.
- Cesto rozdelíme na 4 časti, z každej urobíme dlhú štangľu širokú asi 5 cm. (ak sa cesto lepí na ruky, stačí ich navlhčiť)
- Štangle potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť do rúry na 25 až 30 minút.
- Keď sú upečené do zlatohneda, vyberieme ich z rúry, ale rúru nevypíname. Necháme ich na 15 minút vychladnúť. (Za ten čas dáme piecť domáce müsli 🙂 )
- Štangle nakrájame pod uhlom na kúsky široké cca 1,5 cm a poukladáme ich na mriežku z rúry, pod ktorou máme plech.
- Takto pripravené kúsky dáme aj s plechom ešte piecť do rúry na 10 až 15 minút.