Cantuccini

Potrebujeme

  • 2 vajcia
  • 40 g masla
  • 40 g medu
  • 270 g hladkej múky
  • 100 g mletého cukru
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1 vanilkový lusk
  • 125 g nelúpaných mandlí
  • 1 ČL pomarančovej kôry

Postup

  1. Rúru si dáme zohriať na 180 °C.
  2. Mandle vysypeme na suchú panvicu a zľahka opražíme.
  3. Vymiešame 1 vajce s cukrom, kým nezosvetlie.
  4. Pridáme roztopené maslo, med, vanilku, pomarančovú kôru a dobre premiešame.
  5. Osobitne zmiešame múku s práčkom do pečiva a pridáme do mokrej zmesi.
  6. Nakoniec pridáme celé mandle.
  7. Cesto rozdelíme na 4 časti, z každej urobíme dlhú štangľu širokú asi 5 cm. (ak sa cesto lepí na ruky, stačí ich navlhčiť)
  8. Štangle potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť do rúry na 25 až 30 minút.
  9. Keď sú upečené do zlatohneda, vyberieme ich z rúry, ale rúru nevypíname. Necháme ich na 15 minút vychladnúť. (Za ten čas dáme piecť domáce müsli 🙂 )
  10. Štangle nakrájame pod uhlom na kúsky široké cca 1,5 cm a poukladáme ich na mriežku z rúry, pod ktorou máme plech.
  11. Takto pripravené kúsky dáme aj s plechom ešte piecť do rúry na 10 až 15 minút.